SDA KADROVI DOSLJEDNI U SVOJIM LAŽIMA-RUDNIK STRANJANI

Objavljujemo još jedan primjer dosljednosti u lažima i neodgovornosti prema najosjetljivijim socijalnim kategorijama društva od strane nadobudnih i bahatih visokopozicioniranih kadrova SDA.

I ovaj primjer pokazuje da je njihova briga o građanima samo deklarativna, površna i licemjerna. Naime, Rudnik “Stranjani” se definitivno zatvara, iako je najavljeno da se to nece desiti a pogotovo da neće biti nezbrinutih radnika odnosno otkaza radnicima! Nakon te izjave bivšeg premijera a sadašnjeg predsjednika Kantonalnog odbora SDA ZE-DO kantona Galijašević Miralema prošlo je samo par dana i odmah su počeli pljuštati otkazi. Da apsurd bude veći prvi na udaru našli su se oni iz najranjivijih kategorija odnosno među prvima otkaz je dobila žena koja je izgubila muža upravo u rudniku, Samra Jašarević.

Ona živi sa kćerkom i sinom a muž joj je poginuo u rudniku radeći svoje svakodnevne poslove rudara.

Ova žena se s pravom pita “Kako dalje?? Kuda sad sa svojih dvoje malodobne djece??“

 Rudnik joj je djeci uzeo oca, a sad su bezdušnici u njoj među prvima dali otkaz!

 SDAovac Galijasevic je prije nek nekoliko dana obecao da nece biti otkaza radnicima i javno u medijskom nastupu to garantirao.

Međutim, nije dugo trebalo da se dokaže da je ovo obećanje bila samo još jedna njegova laž. Nažalost, kada su u pitanju kadrovi SDA ovakve laži nisu izuzetak već pravilo. Cilj zatvaranja Rudnika Stranjani nije njegova nerentabilnost već njegovo potpuno uništenje kako se ne bi otkrile brojne malverzacije i kriminal koji je tu rađen. Sada slijedi uništenje sve dokumentacije kako bi se prekrili tragovi tog kriminala prije nego li neko naredi da Finansijska policija i Porezna uprava izvrše temeljitu kontrolu poslovanja tog rudnika. Sva dešavanja u Rudniku Stranjani imaju samo jedan cilj trajno prikrivanje kriminala i uništenje svih dokaza. Ubijeđeni smo da slijede novi otkazi i da će ih dobiti mnogo veći broj radnika od broja onih koji će biti zbrinuti u drugim rudnicima. Još se jednom potvrđuje da na kraju isto završe svi oni koji vjeruju obećanjima SDA i njenih kadrova. Ne bi nas iznenadilo da ti dokazani lažovi i za ovo pokušaju okriviti načelnika Kasumovića.