NOVA SRAMOTA U REŽIJI PREDSJEDNIKA IZETBEGOVIĆA

Bakir Izetbegović nastavlja obilato koristiti nove ovlasti koje je dobio novim izmjenama Statuta SDA.

Imenovao je SENAT SDA novi organ stranke koji ima isključivo savjetodavni karakter. Ubjeđeni smo da je imenovanje članova Senata predsjednik SDA uradio bez konsultacija i saglasnosti nižih organa Stranke jer da jeste sigurno se neka od imena ne bi našla na njegovom spisku.

Zanimljivo je da među imenovanim nema imena onih koji više nisu u organima Stranke nakon zadnjeg Kongresa SDA a nalaze se imena osoba koje su predsjednici drugih političkih stranaka poput Bičakčić Edhema. Na spisku se nalaze i imena ljudi koji su do jučer bili direktori i vlasnici privrednih društava sa najvećim dugovima prema državi BiH poput Čorhodžić Mehmeda direktora uništene Firme “Borac” Travnik. Zanima nas šta će spomenuti dvojac savjetovati predsjednika Izetbegovića i od kakve mu oni koristi mogu biti- Na spisku se nalazi i optuženik Branković za kog se vezuju brojne afere i kriminal.

Njegovo imenovanje za predsjednika Senata nam jasno potvrđuje da se kriminal kadrova SDA nije dešavao bez znanja predsjednika i organa Stranke jer inače Brankovića ne bi ovoliko nagradili. Na spisku se nalazi i davno otpisani Irfan Ajanović i Selmao Cikotić za koje nije bilo mjesto u organima SDA a u ovom ikebana organu predsjednik im imenovanjem spašava ono malo obraza što im je ostalo. Nije iznenađenje ni imenovanje Muslimović Fikreta glavnog savjetnika Izetbegovića i glavnog ideologa SDA BiH. Njegova veza sa porodicom Izetbegović datira još od prijeratnih vremena kada je Muslimović kao glavna karika KOS-a Jugoslavije bilo šef i bliski prijatelj majora Gadževića inače punca Bakira Izetbegovića.

Major Gadžević ili otac Sebije Seke Izetbegović je dugo vremane glavni operativac KOS-a u Sarajevu pa je razumljivo otkud ovoliko povjerenje Izetbegovića prema KOS-ovcu Muslimoviću. Na spisku je i nezaobilazna Semiha Borovac koje su u zadnje vrijeme najviše eksponirala po pitanju javne podrške LGBT populaciji. Njeno imenovanje u Senat od strane predsjednika pokazuje da podrška Čampare i Novalića nije bila slučajna i izdvojena već planirana i odobrena od predsjednika Izetbegovića i najviših organa SDA BiH. Najveće iznenađenje svakako je imenovanje Mustafe Mujezinovića kojeg je rahmetli Alija Izetbegović doživotno isključio iz SDA. Oni koji tvrde da slijede njegov put nikada ga ovako ne bi ponizili kako je to uradio njegov rođeni siin i njegov politički nasljednik. I ostali imenovi su mahom davno otpisani kadrovi SDA koje Izetbegović pokušava imenovanjem u ovaj formalni organ SDA zadržati vezanim za stranku. Da li će ovo imenovanje i ova imena odnosno ovaj organ donijeti više štete ili koristi za SDA i njenog predsjednika pokazaće vrijeme. Mi smo ubijeđeni da se na to neće morati dugo čekati.

Imanovani članovi Senata SDA su:
Irfana Ajanovića, Edhema Bičakčića, Semihu Borovac, Nedžada Brankovića, Senahida Bristrića, Ediba Bukvića, Šefkiju Čekića, Selmu Cikotića, Mehmeda Čorhodžića, Halida Genjca, Mirsada Granova, Midhata Haračića, Seada Jamakosmanovića, Izudina Kapetanovića, Fatimu Lačević, Fatimu Leho, Mustafu Mujezinovića, Mustafu Musića, Fikreta Muslimovića, Farisa Nanića, Ibrahima Ramića, Fahrudina Rizvanbegovića, Mevludina Sejmenovića, Mirsada Veladžića, Omera Veladžića i Dženanu Zlatar.