NAPLAĆUJU POPLAVE OSIM POPLAVLJENIH

Pored Salke Selmana, članova popisnih komisija majske poplave će izgleda dobro unovčiti (ili je već unovčio) i tehnički sekretar komisije PINJO SAMIR....

Na sam dan održavanja sjednice Općinskog vijeća Travnik za oko nam je zapeo jedan mali članak u listu Dnevni avaz u kom „sportski“ novinar Pinjo Samir na vrlo ironičan i neprofesionalan način najavljuje održavanje sjednice na kojoj je jedna od tačaka dnevnog reda i KONAČNI IZVJEŠTAJ O PROCJENI ŠTETA OD POPLAVA.

Pored izraženog srkazma (nesvojstvenog profesionalnim novinarima i dopisnicima) Pinjo sebi dozvoljava i komentarisanje ove servisne informacije pa čak se trudi da je politički oboji!

Pitali smo se šta je razlog ovakvog navijačkog i neobjektivnog odnosa spomenutog „sportskog“ dopisnika Dnevnog avaza i člana SBB-a te odlučili istražiti kompletnu situaciju.

Nije nam dugo trebalo da otkrijemo prave razloge ovolike neobjektivnosti, ironije i sarkazma novinara Pinjo Samira.

Vrlo brzo smo dobili Dopunsko rješenje kojim se Pinjo Samir (član SBB), od strane načelnika Općine Travnik Hadžiemrić Admira (član SDA), imenuje za tehničkog sekretara komisije i priznaju mu se troškovi od 25 KM po svakom predmetu za njegov „naporan“ rad.  

Navedeno rješenje nas je frapiralo te smo nastavili s našom analizom.

Prebrojali smo sve predmete iz materijala koji su dostavljeni vijećnicima i utvrdili da se na istim nalazi ukupno 616 predmeta koje je komisija obradila.

Kad svaki taj predmet pomnožimo sa 25 KM koje su dodijeljene kao naknada Pinjo Samiru za svaki predmet dobijemo nevjerovatnu cifru od 15.400 KM u bruto iznosu!

Ako tome dodamo još oko 50-tinjak predmeta koje je komisija naknadno radila ili greškom izostavila dobijemo cifru od 666 predmeta odnosno 16.650 KM bruto naknade za tehničkog sekretara Pinjo Samira što doista zvuči šokantno i kranje bezobrazno.

Ova analiza nam je otkrila razlog Samirove subjektivnosti i pristrasnosti njegovog teksta koji objavljujemo.

Pitamo se koliko će zaraditi članovi popisnih komisija ako ovoliko pripada tehničkom sekretaru komisije i na koji konto će se knjižiti ovi troškovi.

Zanimljivo je da je brat Pinjo Samira, komandir Teritorijalne vatrogasne jedinicie Travnik Pinjo Efraim (inače zadojeni SDA aktivista) bio odgovorna osoba za područje MZ Dolac n/L i da je taj posao katastrofalno loše odradio. Nitko od mještana nije zadovoljan njegovom aktivnošću i više je odmagao nego što je pomagao.

Da se mještani te MZ nisu samoorganizovali moglo je doći i do ljudskih žrtava.

I pored brojnih primjedbi iznesenih na rad spomenutog Pinjo Efraima nikakva sankcija nije protiv njega poduzeta jer uživa ogromnu podršku načelnika Općine Travnik i SDA.

Ono što ovu situaciju čini posebno zanimljivom je dokaz da u Općini Travnik fantastično dobro funkcioniše ljubav SDA i SBB-a za razliku od nekih drugih krajeva BiH.

(Amelova slika lijevo) Tu ljubav je započeo Amel Hadžiabdić, bivši kantonalni predsjednik SBB-a Srednjobosanskog kantona a ova priča je dokaz da ljubav ove dvije političke opcije još uvijek traje sa vrlo jakim intenzitetom. (Slika Pinjo Samira desno)

Koliko Pinjo Samir vrijedi u Travniku najbolje pokazuje podatak da je od preko 45.000 glasača dobio svega 310 glasova ili svega 0,7%  i, naravno, nije izabran za vijećnika u Općinskom vijeću Travnik.

A koliko vrijedi u svojoj SBB stranci pokazuje činjenica da je od 2574 glasa koliko je SBB dobio na Općinskim izborima 2012. Godine Pinjo Samir dobio 310 glasova ili svega 12,04 %. 

U razgovoru s građanima Travnika na ovu temu dobili smo informaciju da su se mnogi od njih obraćali Pinji Samiru i tražili da objavi određene teme o nepotizmu, korupciji i kriminalu. On je to odbijao tvrdeći da je on samo SPORTSKI novinar i da ga druge teme ne zanimaju, osim ako je on u glavnim ulogama kao u ovoj našoj priči.

Sramno je gospodine Pinjo da u ovim teškim vremenima za rad u radnom vremenu uzmeš ovoliki novac samo zato što ćeš posložiti nečiji posao.

Naravno, tvoja redovna plata neće biti smanjena za ono vrijeme koje budeš provodio radeći poslove tehničkog sekretara Komisije za procjenu šteta od poplava kao što neće biti smanjene ni ostalim članovima popisnih komisija.

(Slika Hadžiemrića lijevo) I sve će to biti plaćeno novcem nas poreznih obveznika zahvaljujući velikodušnom i darežljivom SDA načelniku Hadžiemriću.

Da je tako galantan u plaćanju poreza iz voje trgovine i obrta ne bismo mu zamjerili, ali ovako vam NE HALALIMO!!!